Sorting
Source
Katalog zbiorów
(8)
Form of Work
Książki
(8)
Poradniki i przewodniki
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(8)
Branch
Filia Nova
(1)
Dział Naukowy
(7)
Author
Żywina Joanna
(2)
Baldelomar Raquel
(1)
Czekański Marek (1948- )
(1)
Gundry Steven R
(1)
Jacoby Richard
(1)
Johnson Nathanael
(1)
Kaufman Raun K
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Kunkel Erin
(1)
Leitch Margaret
(1)
Lewis David (1942- )
(1)
Markiewicz Kinga
(1)
Oślizło Ryszard
(1)
Poznański Juliusz
(1)
Shockey Christopher
(1)
Shockey Kirsten K
(1)
Składanowska Kinga
(1)
Sokolovska Lena
(1)
Tessmer Kimberly A. (1964- )
(1)
Tylaite Migle
(1)
Vyšniauskiene Jovita
(1)
Year
2010 - 2019
(8)
Time Period of Creation
2001-
(4)
Country
Poland
(8)
Language
Polish
(8)
Subject
Zdrowe żywienie
(2)
Cukier
(1)
Cukrzyca typu II
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Dietetyka
(1)
Dziecko autystyczne
(1)
Fermentacja
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(1)
Lektyny
(1)
Miasta
(1)
Odżywianie
(1)
Otyłość
(1)
Przyroda
(1)
Rośliny
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Zwierzęta
(1)
Genre/Form
Poradnik
(4)
Poradniki
(3)
Książka kucharska
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(3)
Biologia
(1)
Kulinaria
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
8 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dział Naukowy
There are copies available to loan: sygn. 613.2 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dział Naukowy
There are copies available to loan: sygn. 616.37-008 (1 egz.)
Book
In basket
Jako chłopiec, Raun Kaufman został zdiagnozowany przez ekspertów jako dziecko autystyczne, o IQ poniżej 30 i wymagające specjalistycznej opieki medycznej. Lata później, Raun ukończył studia z zakresu Etyki Biomedycznej na Uniwersytecie Browna, stał się znanym i cenionym ekspertem od zaburzeń ze spektrum autyzmu, a przede wszystkim najlepszym dowodem na to, że z autyzmu da się wyjść, dzięki programowi Son-Rise, rewolucyjnej metodzie stworzonej przez rodziców Kaufmana. W swojej poruszającej książce Kaufman wyjaśnia, jakie to uczucie być autystycznym dzieckiem i pokazuje, w jaki sposób rodzice dzieci ze spektrum zaburzeń autyzmu mogą na nowo rozbudzić nadzieję i pomóc swoim dzieciom zaadaptować się na nowo w świecie i funkcjonować jak większość społeczeństwa. Autyzm - przełom w podejściu to przede wszystkim zbiór praktycznych strategii, które można stosować od zaraz. Znajdziesz w niej: przełomowe informacje i zasady, dzięki którym każdy rodzic ma szansę dotrzeć do swojego zablokowanego dziecka i nawiązać z nim porozumienie; wyjątkowe metody, oparte na bezpieczeństwie emocjonalnym, które pomagają stworzyć autystycznemu dziecku przestrzeń, w której może powoli otwierać się na innych i nawiązywać społeczne relacje; sposoby pracy, które przystosowują autystyczne dzieci do przebywania wśród ludzi i tworzą grunt pod budowanie w nich pewności siebie; proste strategie, dzięki którym zniwelowanie stresu, strachu i poczucia wyobcowania u zablokowanego dziecka staje się proste i dostępne dla rodziców, opiekunów i osób pracujących z osobami ze spektrum zaburzeń autyzmu. Przekonaj się, że z autyzmu można wyjść.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dział Naukowy
There are copies available to loan: sygn. 616.896 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dział Naukowy
There are copies available to loan: sygn. 613.2 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia Nova
There are copies available to loan: sygn. 581.9 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł oryginału: Fermented vegetables, 2014.
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami - dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami. Dzięki tej książce poznasz również: - podstawy procesów fermentacji, - rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni, - problemy, jakie możesz napotkać, - przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery! Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dział Naukowy
There are copies available to loan: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dział Naukowy
There are copies available to loan: sygn. 616.37-008 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again