Lagana Pasqualina
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Dział Naukowy
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(794)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Lagana Pasqualina
(-)
Jaszczyński Marek
(378)
Konopnicka Maria
(359)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Mickiewicz Adam
(249)
Boy-Żeleński Tadeusz
(240)
Leśmian Bolesław
(234)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Sienkiewicz Henryk
(188)
Słowacki Juliusz
(167)
Kraszewski Józef Ignacy
(162)
Jachowicz Stanisław
(159)
Lech Justyna
(138)
Orzeszkowa Eliza
(134)
Fabianowska Małgorzata
(131)
Rolando Bianka
(131)
Żeleński (Boy), Tadeusz
(130)
Żeromski Stefan
(122)
Czechowicz Józef
(119)
Pakieser Ryszard
(118)
Spirydowicz Agnieszka
(118)
(JASZ)
(115)
Domańska Joanna (1970- )
(112)
Liebert Jerzy
(105)
Mróz Remigiusz (1987- )
(103)
Steel Danielle
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
(woj)
(101)
Napierski Stefan
(101)
Prus Bolesław
(98)
Mazan Maciejka
(97)
Białecki Tadeusz
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Szulc Andrzej
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Asnyk Adam
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Siemianowski Roch (1950- )
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Sekuła Elżbieta
(81)
Popławska Anna
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Rozwadowski Stanisław
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Polkowski Andrzej
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Roberts Nora (1950- )
(72)
Andersen Hans Christian
(70)
Disney Walt
(70)
Syrokomla Władysław
(70)
King Stephen (1947- )
(69)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Cartland Barbara
(68)
Coben Harlan (1962- )
(68)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(68)
Hitchcock Alfred
(68)
Montgomery Lucy Maud
(68)
Strzałkowska Małgorzata
(68)
Webb Holly
(66)
Cieślik Donata
(65)
Lange Antoni
(65)
Szkocki Andrzej
(65)
Drewnowski Jacek
(64)
Musierowicz Małgorzata
(63)
Chotomska Wanda
(62)
Czornyj Maksymilian (1989- )
(62)
(sag)
(61)
Siesicka Krystyna
(61)
Roberts Nora
(60)
Chmielewska Joanna
(59)
Dąbrowska Maria
(59)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Pintara Maciej
(58)
Popczyński Marcin (1974- )
(58)
Zadura Janusz (1968- )
(58)
Spirydowicz Ewa
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Kraśko Jan
(56)
Supeł Barbara
(56)
Szancer Jan Marcin
(56)
Brzechwa Jan
(55)
Kosior Filip (1992- )
(55)
Podsiadło Jacek
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Rzehak Wojciech
(55)
Możdżyńska Aldona
(54)
Rychlicki Zbigniew
(54)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Chemicy
(1)
Mikrobiolodzy
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Weterynarze
(1)
Temat
Biofilmy
(1)
Jakość żywności
(1)
Mikrobiologia
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Microbial toxins and related contamination in the food industry, 2015.
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział Naukowy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 579.67 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej