Mikrobiolodzy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Dział Naukowy
(1)
Autor
Barone Caterina
(1)
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Delia Antonino Santi (1945- )
(1)
Lagana Pasqualina
(1)
Mazzu Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(2358)
6-8 lat
(1841)
0-5 lat
(1275)
9-13 lat
(1141)
Młodzież
(889)
Mikrobiolodzy
(-)
14-17 lat
(466)
Szkoły wyższe
(364)
Rodzice
(173)
Dorośli
(146)
Nauczyciele
(109)
Psycholodzy
(54)
Szkoły podstawowe
(53)
Pedagodzy
(49)
Szkoły średnie
(44)
18+
(37)
Logopedzi
(32)
Psychoterapeuci
(31)
Szkoły ponadgimnazjalne
(28)
Studenci
(24)
Terapeuci zajęciowi
(23)
Kobieta
(20)
Lekarze
(20)
Prawnicy
(18)
Menedżerowie
(16)
dzieci
(16)
Nauczyciele przedszkoli
(13)
Przedszkola
(13)
Bibliotekarze
(12)
Klasa 1.
(11)
Przedsiębiorcy
(11)
Klasa 3.
(10)
Fizjoterapeuci
(9)
Klasa 2.
(9)
Pracownicy naukowi
(9)
Adwokaci
(7)
Licea
(7)
Radcy prawni
(7)
Klasa 4.
(6)
Nastolatki
(6)
Pedagodzy specjalni
(6)
Pracownicy socjalni
(6)
Urzędnicy
(6)
Dyrektorzy szkół
(5)
Gimnazja
(5)
Inżynierowie
(5)
Nauczyciele akademiccy
(5)
Nauczyciele nauczania początkowego
(5)
Policjanci
(5)
Politolodzy
(5)
Pracodawcy
(5)
Sędziowie
(5)
Mediatorzy
(4)
Osoby w wieku starszym
(4)
Pracownicy samorządowi
(4)
Psychiatrzy
(4)
Szkoły ponadpodstawowe
(4)
Technikum
(4)
A1 (poziom biegłości językowej)
(3)
A2 (poziom biegłości językowej)
(3)
Arteterapeuci
(3)
Asystenci rodzin
(3)
Chorzy na nowotwory
(3)
Dietetycy
(3)
Dietetycy i żywieniowcy
(3)
Doradcy zawodowi
(3)
Klasa 6.
(3)
Klasa 7.
(3)
Klasa 8.
(3)
Kosmetolodzy
(3)
Księgowi
(3)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(3)
Neurolodzy
(3)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(3)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(3)
Pediatrzy
(3)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(3)
Pracownicy banków
(3)
Proza
(3)
Socjolodzy
(3)
Terapeuci
(3)
Uczniowie szkół podstawowych
(3)
Weterynarze
(3)
Wychowawcy małych dzieci
(3)
Żołnierze
(3)
6-8 lat
(2)
Animatorzy kultury
(2)
Chorzy
(2)
Chorzy na depresję
(2)
Chłopcy
(2)
Doradcy podatkowi
(2)
Dziennikarze
(2)
Ekonomiści
(2)
Elektronicy
(2)
Historycy
(2)
Inwestorzy indywidualni
(2)
Klasa 5.
(2)
Klasa 7
(2)
Klasa 8
(2)
Konsumenci
(2)
Kosmetyczki i kosmetycy
(2)
Temat
Biofilmy
(1)
Jakość żywności
(1)
Mikrobiologia
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Microbial toxins and related contamination in the food industry, 2015.
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział Naukowy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 579.67 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej