Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Poradniki i przewodniki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
Placówka
Filia Nova
(1)
Dział Naukowy
(6)
Autor
Żywina Joanna
(2)
Baldelomar Raquel
(1)
Czekański Marek (1948- )
(1)
Jacoby Richard
(1)
Johnson Nathanael
(1)
Kaufman Raun K
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Kunkel Erin
(1)
Leitch Margaret
(1)
Lewis David (1942- )
(1)
Markiewicz Kinga
(1)
Oślizło Ryszard
(1)
Shockey Christopher
(1)
Shockey Kirsten K
(1)
Składanowska Kinga
(1)
Sokolovska Lena
(1)
Tessmer Kimberly A. (1964- )
(1)
Tylaite Migle
(1)
Vyšniauskiene Jovita
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(7)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Temat
Cukier
(1)
Cukrzyca typu II
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Dziecko autystyczne
(1)
Fermentacja
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(1)
Miasta
(1)
Odżywianie
(1)
Otyłość
(1)
Przyroda
(1)
Rośliny
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Zwierzęta
(1)
Gatunek
Poradnik
(3)
Poradniki
(3)
Książka kucharska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Biologia
(1)
Kulinaria
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział Naukowy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616.37-008 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jako chłopiec, Raun Kaufman został zdiagnozowany przez ekspertów jako dziecko autystyczne, o IQ poniżej 30 i wymagające specjalistycznej opieki medycznej. Lata później, Raun ukończył studia z zakresu Etyki Biomedycznej na Uniwersytecie Browna, stał się znanym i cenionym ekspertem od zaburzeń ze spektrum autyzmu, a przede wszystkim najlepszym dowodem na to, że z autyzmu da się wyjść, dzięki programowi Son-Rise, rewolucyjnej metodzie stworzonej przez rodziców Kaufmana. W swojej poruszającej książce Kaufman wyjaśnia, jakie to uczucie być autystycznym dzieckiem i pokazuje, w jaki sposób rodzice dzieci ze spektrum zaburzeń autyzmu mogą na nowo rozbudzić nadzieję i pomóc swoim dzieciom zaadaptować się na nowo w świecie i funkcjonować jak większość społeczeństwa. Autyzm - przełom w podejściu to przede wszystkim zbiór praktycznych strategii, które można stosować od zaraz. Znajdziesz w niej: przełomowe informacje i zasady, dzięki którym każdy rodzic ma szansę dotrzeć do swojego zablokowanego dziecka i nawiązać z nim porozumienie; wyjątkowe metody, oparte na bezpieczeństwie emocjonalnym, które pomagają stworzyć autystycznemu dziecku przestrzeń, w której może powoli otwierać się na innych i nawiązywać społeczne relacje; sposoby pracy, które przystosowują autystyczne dzieci do przebywania wśród ludzi i tworzą grunt pod budowanie w nich pewności siebie; proste strategie, dzięki którym zniwelowanie stresu, strachu i poczucia wyobcowania u zablokowanego dziecka staje się proste i dostępne dla rodziców, opiekunów i osób pracujących z osobami ze spektrum zaburzeń autyzmu. Przekonaj się, że z autyzmu można wyjść.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział Naukowy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616.896 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział Naukowy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Nova
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 581.9 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Fermented vegetables, 2014.
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami - dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami. Dzięki tej książce poznasz również: - podstawy procesów fermentacji, - rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni, - problemy, jakie możesz napotkać, - przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery! Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział Naukowy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział Naukowy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 646.7 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział Naukowy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616.37-008 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej