92148
Książka
W koszyku
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.
Status dostępności:
Dział Naukowy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 579.67 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Microbial toxins and related contamination in the food industry, 2015.
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: Microbial toxins and related contamination in the food industry, 2015.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
Uwaga dotycząca języka
Tłumaczenie z języka angielskiego.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej